Harald Volden(Mimiro) til AgriTech Nordic

Vi er veldig glad for å kunne annonsere at Harald Volden, daglig leder i Mimiro, vil headline AgriTech Nordic i juni. Mimiro er et norsk, uavhengig teknologiselskap etablert av Tine og Felleskjøpet. Mimiro utvikler produkter og tjenester basert på optimalisering og analyse av bondens data, løsninger som skal være enkle å bruke i hverdagen. Og et viktig prinsipp er grunnleggende: Bonden eier sine egne data.

Se videoen fra da Mimiro ble nominert til (og vant)
landbrukets innovasjonspris i 2019.


Norsk landbruk har lang tradisjon for innsamling og bruk av data til dokumentasjon og styring av produksjonen. I melkeproduksjonen har vi systematisk samlet data helt tilbake fra 1898, hvor lokale produsentlag var forløperen for dagens Kukontroll. Gjennom den raske teknologiske utviklingen kommer digitale data i økende fart fra ulike sensorer som er integrert i den tekniske løsningen og som dermed involverer en lang rekke leverandører av utstyr og data. Det kan være fra et GPS-basert styringssystem i traktoren, som sørger for presisjonsgjødsling eller fra måleinstrumenter i melkeroboten, som gir informasjon om fruktbarhet og dyrehelse.

Harald skal fortelle oss om det digitale økosystemet i Mimiro og forutsetningene for et digitalt landbruk i Norden.

Vi gleder oss!
Share on facebook
Facebook
Share this on Facebook