Oppstart av Innovasjonslab på Mære

Bilde Mære

AgriTech-partner Mære landbruksskole ble nylig tildelt en million kroner ekstra over statsbudsjettet for å etablere en Innovasjonslab. Den nye satsningen vil bidra til å kommersialisere flere forretningsideer og forskningsresultat. Med André Skjelstad og Elin Agdestein i spissen vil regjeringen bygge oppunder det regionale kraftsenteret innen AgriTech, som også inkluderer flere aktører på InnoCamp, spesielt Nibio og Nord universitets satsninger innenfor bioøkonomi.

Næringsnær forskning og praktisk testing er viktige drivere for innovasjon, men som vi vet fra årets AgriTech-konferanse er det i bedrifter at ny kunnskap kan omsettes til verdiskaping og arbeidsplasser. Med en Innovasjonslab vil Mære sammen med AgriTech Nordic og nettverket på og rundt InnoCamp øke sjansene for at gründere og etablerte næringsaktører lykkes med nye forretningsideer innen landbruket. Her legges det også opp til et nært samarbeid med Val vgs og havbruksnæringa, slik at det kan skapes framtidsrettede, blågrønne sirkulære løsninger.

Share on facebook
Facebook
Share this on Facebook