Programslipp og påmelding

Skjermbilde 2021-07-06 kl. 14.38.39

AgriTech Nordic 2021 – World Class Ecosystems

Det er med stor glede at vi begynner å få på plass et spennende og variert program når vi endelig arrangerer en fysisk versjon av AgriTech Nordic igjen! Arrangementet vil bli arrangert 8. og 9. september på InnoCamp Steinkjer. Påmeldingen er åpnet og hovedforedragsholderne er på plass. AgriTech Nordic er en del av Innovasjonsuka under Steinkjerfestivalen.

Meld deg på her: https://agritechnordic.hoopla.no/sales


 

OM ARRANGEMENTET:

Landbruks-, havbruks- og skogbruksnæringen har alltid vært omstillingsvillige, og mat- og primærnæringen har store fordeler av ny teknologi. Digitalisering, innovasjon og automatisering gir grunnlag for nye bedrifter innenfor fellesbetegnelsen «agritech», ei næring statsminister Erna Solberg har påpekt er i ferd med å bli et av verdens raskeste voksende markeder. Med en tilrettelagt satsing kan det skapes eksport og nye arbeidsplasser – basert på tradisjonelle arbeidsplasser i distriktene.

AgriTech Nordic er en møteplass for gründere, forskere, investorer, bedriftsledere, politikere og innovative gårdbrukere og oppdrettere. Konferansen har i flere år satt fokus på utviklingen av industri basert på teknologi rettet mot jord-, skog- og havbruk og vi har som ambisjon å bidra til et internasjonalt ledende økosystem innen bioøkonomi. Det finnes mange klynger og miljøer rundt om i verden som jobber mot lignende mål, og vi ønsker å lære av de beste og knytte relevante miljøer til oss.

AgriTech Nordic vil derfor bruke konferansen 2021 til å se utover og se hvordan andre jobber med innovasjon i jord-, skog- og havbruket. I tillegg vil vi diskutere metodikken bak det å utvikle bedriftsklynger og nettverk, muligheter og utfordringer.

Torsdag 9. september blir det konferanse på InnoCamp Steinkjer med spennende presentasjoner og paneldiskusjoner. På kveldstid inviteres alle deltakerne på konferansen til konferansemiddag og fest. Vi lover god stemning, god musikk og god mat.

Kom og møt de mest spennende nodene, klyngene og nettverkene i verden innenfor agritech. Onsdag 8. september blir det techsafari både på Mære landbruksskole og på InnovArena i Nærøysund kommune.

FOREDRAGSHOLDERE – torsdag 9. september:

  Johan Jörgensen: Johan Jörgensen er Sveriges egen Mr. Foodtech og en ledende autoritet innen den teknologiske innovasjonen innen matsektoren. Johan har bakgrunn som journalist, suksessfull internettgründer og investor, og ble i sin tid kåret til Sveriges beste investor. I det daglige er han partner i Sweden Foodtech, som står bak store deler av den svenske «foodtech-revolusjonen» i Sverige og Norden, og en av folkene bak Smaka på Stockholm-festivalen, som er en av verdens største og mest innovative matfestivaler.

Wim Vanhaverbeke: Wim Vanhaverbeke er professor i «Digital Innovation and Entrepreneurship» ved Surrey Business School (UK) og gjesteprofessor ved ESADE Business School (Barcelona). Han er en redaktør for Technovation – et internasjonalt tidsskrift for innovasjon, entreprenørskap og teknologisk utvikling. Forskningen hans fokuserer på åpen innovasjon, innovasjonsøkosystemer og digitale strategier, og han har gitt ut en rekke fagbøker og fagartikler som er publisert i forskjellige internasjonale tidsskrifter som Organization Science, Research Policy, Journal of Product Innovation Management, California Management Review, Journal of Management, Journal of Management Studies, Small Business Economics, Journal of Business Venturing, og Technovation. Til AgriTech Nordic kommer han for å snakke om hvordan den digitale verktøy kan utvikle dagens landbruk.

Mirva Lampinen: Mirva Lampinen jobber for VTT (Technical Research Centre of Finland) i Finland. VTT leverer forsknings- og innovasjonstjenester og informasjon for innenlandske og internasjonale kunder og samarbeidspartnere, både i privat og offentlig sektor. VTTs mål er å skape en positiv innvirkning på folket, planeten og virksomheten ved å gi liv til innovative løsninger innen mat- og primærnæringen. Mirva har tidligere erfaring fra næringsmiddelindustrien med forskjellige utviklingsroller knyttet til produktutvikling, ernæring og matlovgivning.

Emma Østerbø: Emma Østerbø er daglig leder for Manufacturing Technology Norwegian Catapult Centre (MTNC) på Raufoss, som er en del av Norsk katapult-ordningen. Emma har over 10 års erfaring fra forskjellige industriprosjekter, og et stort nasjonalt nettverk. Tidligere har hun jobbet blant annet hos SINTEF og Moelven Industrier ASA. Norsk katapult er en ordning med nasjonale sentre som tilbyr fasiliteter, utstyr, kompetanse og nettverk. Katapult-sentrene gjør det enklere for innovative bedrifter å utvikle prototyper, teste, simulere og visualisere, slik at ideer utvikles raskere, bedre og med mindre risiko. Katapult-sentrene får offentlig støtte for å bistå små og mellomstore bedrifter over hele landet.

Ketil Wig: Ketil Wig skaper merverdi for selskaper og toppledelse gjennom å løse krevende oppdrag i grensesnittet mellom strategi, finans og eierskap. Ketil Wig har ledet og gjennomført flere hundre oppdrag innen strategi (corporate- og forretnings-/konkurransestrategier) og M&A (oppkjøp, fusjoner, strategiske allianser, joint ventures, virksomhetssalg) og omstruktureringer innen de fleste bransjer – kombinert med et stort antall ulike typer av eierstrategier og finansieringsprosjekter. Han har omfattende erfaring fra privat industri, startups, familieeide bedrifter og fra børsnoterte virksomheter. Fra høsten 2019 er han deltidsansatt som universitetslektor (assistant professor) ved handelshøyskolen på Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) på Ås, der han underviser på masterprogrammet innen M&A, med hovedvekt på strategi, eierstrategi, forhandlinger og etterkjøps-integrasjoner.

TECHSAFARI – onsdag 8. september:

Techsafari Mære – presisjonslandbruk: 

Nysgjerrig på landbruksroboter, droner og sensorer? Generelt interessert i presisjonslandbruk? På techsafarien på Mære landbruksskole vil du blant annet oppleve Autoagri redskapsbærer, dronesåing med Biodrone, sensorer fra Agdir, biokullproduksjon, sensorikk fra Felleskjøpet og mye mer. Det blir også korte foredrag om landbruksteknologi og presisjonslandbruk med NIBIO, Norsk landbruksrådgiving og gründere!

Gratis påmelding her: https://agritechnordic.hoopla.no/sales/203825947

Techsafari InnovArena – sirkulærøkonomi i havbruksnæringen:

Er du interessert i å lære mer om mulighetene for bærekraft og sirkulær økonomi innen industri i havbruket? Vi har gleden av å ønske dere velkommen til en techsafari som tar for seg pågående industrielle prosjekter, samt introdusere noen av de nyeste industrielle innovasjonene som benyttes innen havbruket for økt bærekraft.

Gratis påmelding her: https://agritechnordic.hoopla.no/sales/1200753125

Share on facebook
Facebook
Share this on Facebook